top of page
Services

Setting

Setting: Mytisk renæssance. Verdenen er løst baseret på Danmark i starten af 1500 tallet. I skovene render der folkeeventyr væsner rundt, men de spiller ikke nogen central rolle i magtspillet. Kongeriget er et valgkongedømme, hvor en fra Kongeslægten vælges til den nye konge eller dronning af Storslægterne. Valget sker på Tinge. For mindre end 10 år siden sluttede en lang og blodig borgerkrig, der decimerede mange Storslægter og mindre slægter, hvoraf flere uddøde eller næsten uddøde. Den sluttede ved at Dronningen blev kronet og giftede sig med en fra de andre fraktioner, som for nylig døde af sygdom. I er alle samlet til en fejring af Tronarvingens navnedag, hvor mange håber at have indflydelse på hvem Dronningen og/eller Tronarvingen troloves til, eller at benytte lejligheden til på anden vis at fremme sine egne interesser. Dog frygter de fleste at riget kastes ud i en ny krig.

Kostume: 

Der vil blive lagt en kostume guide op. Kostumerne bør tage udgangspunkt i dansk og tysk renæssance. Derfor må du gerne genbruge dit Krigslive warhammer kostume. Renæssance tøj fra andre steder, så som Italien, er også tilladt, samt middelaldertøj. 

Kønsroller 

Vi kører med en anden type kønsroller end var gældende i dansk renæssance. Kønnene er ligestillede. Det vil sige at alle køn kan besidde alle erhverv eller roller. Det ældste ægtefødte barn arver halvdelen efter sine forældre uanset køn (i princippet, retsstaten er ikke så stærk, så en uægte født kan godt forsøge at tage arven fra en ægtefødt, med en tynd undskyldning, popularitet og overlegen våbenmagt). Den anden halvdel af arven går ligeligt fordelt til resten af de resterende ægtefødte børn uanset køn. Når man giftes tager man sin del af arven med ind i ægteskabet. Medgiften kan godt forhøjes af strategiske årsager. Kongemagten tilfalder den konge eller dronning som er født ind i kongefamilien, og den tilgiftede konge eller dronning er som udgangspunkt sekundær. Kongeriget er et valgkongedømme, hvor en fra Kongeslægten vælges til den nye konge eller dronning af Storslægterne. Man kan ikke forklæde sig som det modsatte køn. Man kan godt forklæde sig som en anden stand. Man er ikke bundet af sit indgame køn til at bære en bestemt klædedragt.   

Tro: 

Folket er de eneste der i nogen grad hænger stadig fast i De Gamle Guder, hvor at de af højere stand er gået over til Den Nye Tro. 

De Gamle Guder 

De Gamle Guder er en tro på naturånder, som Skovens gud, Vindens gud etc. Det hænger uløseligt sammen med skovens overnaturlige væsner. 

Den Nye Tro 

Den Nye Tro er løst baseret på pre-protestantisk Kristendom, dog med ændringer. Der tilbedes Frelser Marie, er Guds enbårne datter, undfanget mirakuløst af Sankt Anna. Hendes børn, Judas, Jesus, Jakob, Joses og Simon, er alle vigtige helgener indenfor Den Nye Tro. Vor Frue Marie rejste rundt og udførte de gerninger, som i Kristendommen er tilskrevet Jesus.   

Hvad skal du vide om verdenen for at deltage: 

Hvad du skal vide om verdenen kommer til at variere efter hvilken rolle du skal spille til scenariet. Hvad din rolle skal vide, vil blive endelig opsummeret og sendt ud i deltagerbrevet 12. maj. 

Pak eller Bondefamilie 

Du kender Dronningens navn, og ved at du bor i Kongeriget Danmark, som omfatter Jylland, Fyn, øerne, Sjælland, Bornholm, Halland, Blekinge, og Skåne. Du ved at du befinder dig i Kongeskoven på Sjælland. Du kender samfundets hierarkiske opbygning og du kender det grundlæggende til Kirkens tro. Folket er de eneste der i nogen grad hænger stadig fast i De Gamle Guder, hvor at de af højere stand er gået over til Den Nye Tro. De Gamle Guder er en tro på naturånder, som Skovens gud, Vindens gud etc. Det hænger uløseligt sammen med skovens overnaturlige væsner. Den Nye Tro er løst baseret på pre-protestantisk Kristendom, dog med ændringer. Der tilbedes Frelser Marie, er Guds enbårne datter, undfanget mirakuløst af Sankt Anna. Hendes børn, Judas, Jesus, Jakob, Joses og Simon, er alle vigtige helgener indenfor Den Nye Tro, men du kan ikke nødvendigvis huske dem. Vor Frue Marie rejste rundt og udførte de gerninger, som i Kristendommen er tilskrevet Jesus. Du ved ikke nødvendigvis hvilke gerninger. Du ved der er andre lande end Danmark, som Sverige og Norge, men derudover er det lidt uklart for dig. Du husker borgerkrigen med gru.

Mindre slægt, Storslægt, Kirken og Udenlandske kongelige

Du ved hvad bønderne og pakket ved, og mere til; 

Det ældste ægtefødte barn arver halvdelen efter sine forældre. Når man giftes tager man sin del af arven med ind i ægteskabet. Medgiften kan godt forhøjes af strategiske årsager. Kongemagten tilfalder den konge eller dronning som er født ind i kongefamilien, og den tilgiftede konge eller dronning er som udgangspunkt sekundær. Kongeriget er et valgkongedømme, hvor en fra Kongeslægten vælges til den nye konge eller dronning af Storslægterne. Du kender til landene udenfor Danmark. Du kender alle Storslægterne og hvem der er vigtige i Kirken og i Kongeslægten.   

I
en verden
af
magi 

Pieter_(studio_of)_Coecke_van_Aelst_-_The_parable_of_the_laborers_in_the_vineyard_c1500_(t

Arrangerende forening

531209_10150809792458723_1303826345_n.jpg
bottom of page